Євросоюз прийняв рішення про виділення Україні 18 мільярдів євро

Незважаючи на вето Угорщини, яка нещодавно заблокувала пакет фінансової допомоги для підтримки України, Рада Євросоюзу все ж змогла ухвалити рішення.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Центр журналістських розслідувань.

Рада ЄС давно мала намір надати Україні фінансову підтримку на наступний 2023 рік. Однак, перешкодою для прийняття позитивного рішення стало вето Угорщини. Для схвалення пакету необхідно було отримати одноголосну підтримку 27 країн Європейського Союзу.

Однак, представники Чехії знайшли вихід як обійти вето Угорщини. Зокрема, гарантії за кредитами ЄС покриватиме не бюджет Євросоюзу, а їх візьмуть на себе деякі країни-члени.

Позитивне рішення підтвердили й в Офісі Президента.

«Рада ЄС ухвалила рішення про 18-мільярдний пакет для України попри вето Угорщини. Чудова новина», – зазначив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, уряд Норвегії підписав угоду з регіональним відділенням Світового банку зі Східної Європи про виділення 1 млрд норвезьких крон до Цільового фонду Світового банку з відродження, відновлення, реконструкції та реформування України.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER