Розпалював ворожнечу через анонімний профіль: СБУ повідомила про підозру ректору духовної семінарії Московського патріархату

Керівника Почаївської духовної семінарії на Тернопільщині підозрюють в антиукраїнській діяльності. Архієпископ, незважаючи на свій сан, намагався через соціальні мережі розпалити релігійну ворожнечу та ненависть.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

За допомогою провокативних дописів у Facebook архієпископ принижував честь та гідність українців. При цьому він активно використовував російські наративи.

«Щоб «розганяти» деструктивний контент, ректор установи використовував анонімний профіль у соцмережі Facebook, а для підготовки своїх «публікацій» користувався наративами російських пропагандистів», – розповіли в Службі безпеки.

Під час обшуку помешкання ректора та приміщення семінарії правоохоронці знайшли літературу з «кремлівськими тезами» про внутрішню ситуацію в Україні.

Архієпископу повідомили підозру за порушення рівноправності громадян. Йому загрожує позбавлення волі до трьох років.

Нагадаємо, в херсонському соборі УПЦ МП знайшли паспорти РФ та крадені ікони. На території Успенського собору у звільненому Херсоні пройшли обшуки.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER