Україна створить флот морських дронів до кінця року – Федоров

За допомогою благодійної ініціативи UNITED24 Україна оголосила збір коштів на власний флот морських дронів. Безпілотники зможуть завдавати ударів по військовій та корабельній техніці противника.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Центр журналістських розслідувань.

Загалом за сім місяців з моменту запуску платформи вдалося зібрати 237 мільйони доларів, які пожертвували громадяни 110 країн світу. Цього місяця планують закупити перші безпілотники, що увійдуть до складу флоту морських дронів.

«Про результати їхньої роботи незабаром дізнаєтеся з новин і по засмучених обличчях російських пропагандистів», – зазначив міністр.

Окрім цього за накопичені кошти на UNITED24 закуплять апарати для медиків та обладнання для військових.

Нагадаємо, в Україні з’явиться флот морських дронів. Україна прагне створити власний флот морських дронів для захисту власної акваторії. Жодних посягань на чужі території не буде.

Раніше повідомлялося, що платформа UNITED24 зібрала 200 млн доларів для допомоги Україні. У вересні до UNITED24 у ролі амбасадорів приєднались володарка премій "Оскар", "Еммі" та "Ґреммі" Барбра Стрейзанд та виконавець ролі Люка Скайвокера у "Зоряних війнах" Марк Гемілл.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER