Німеччина відмовилася передавати Україні системи ППО Patriot

Німеччина відхилила прохання Польщі надати системи протиповітряної оборони для захисту українських кордонів. Міністерство оборони Польщі розчароване таким рішенням.

Про це повідомив у Twitter міністр оборони Маріуш Блащак, передає Центр журналістських розслідувань.

Натомість зенітно-ракетні комплекси розмістять на території Польщі. Країна разом з німецькою стороною розпочали підготовку щодо розміщення зенітних установок та підключення їх до системи командування.

«Я був розчарований рішенням про відмову в підтримці України. Розміщення Patriot на Західній Україні підвищило б безпеку поляків та українців. Тому ми продовжуємо підготовку до розміщення пускових установок на території Польщі та підключення їх до нашої системи управління», – зазначив Маріуш Блащак.

Нагадаємо, Польща розмістить системи ППО Patriot на кордоні з Україною. Польща погодилася на пропозицію Німеччини встановити додаткові системи протиракетної оборони на кордоні з Україною. Це допоможе додатково захистити повітряний простір після падіння ракети в Пшеводуві.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER