Пропонувала російські сухпайки в обмін на підтримку псевдореферендуму: на Донеччині затримали колаборантку

У Лимані Донецької області правохоронці затримали колаборантку, яка пропонувала продуктові набори з РФ в обмін на підтримку окупаційної влади.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Служба безпеки викрила ще одну ворожу поплічницю в результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Донецької області. Під час захоплення Лимана вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і приєдналася до лав місцевої окупаційної адміністрації", – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, колаборантку призначили "головою мікрорайону "Північний", де вона сприяла поширенню кремлівського режиму і "здавала" агресорові учасників опору.

"Крім цього, вона допомагала загарбникам організовувати незаконний референдум щодо "приєднання" регіону до країни-агресора. Для забезпечення підтримки "нової влади" та збору потрібної кількості "голосів" вона пропонувала "гумдопомогу" з РФ у вигляді продуктового набору з пропагандистськими листівками. У разі незгоди підтримати фейковий плебісцит погрожувала "скаргою" до окупаційних органів та репресіями", – зазначають у СБУ.

За даними слідства, поплічницею ворога виявилася місцева жителька, яка після захоплення міста "вийшла" на загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України, а щоб підтвердити свою прихильність, передала окупантам "списки" українських патріотів, котрі могли потенційно чинити опір агресорові.

"Після звільнення Лимана колаборантка намагалася переховуватися і уникнути правосуддя. Проте їй це не вдалося. Зловмисницю затримали й повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України", – інформують в спецслужбі.

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на Миколаївщині правоохоронці затримали мешканку міста Снігурівка, яка приєдналась до окупаційної адміністрації та обіймала посаду "голови апарату" в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Снігурівського району.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER