Що свідчить про підготовку окупантами масованого ракетного удару по Україні: Гуменюк роз’яснила

Підготовку ворога до масованого обстрілу України означає те, коли Росія виводить в акваторію Чорного моря носії "Калібрів", які мають багато ракет. Як правило, це відбувається на наступну добу після такого "накопичення".

Про це в ефірі національного телемпрафону повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Ворог використовує різну практику і час від часу нарощує так звані "зусилля і зосередженість" під виглядом психологічного впливу. Тобто, вони усвідомлюють і відстежують наші попередження про те, що ми бачимо ці нарощування (перебування в Чорному морі "Калібрів"), чи навпаки зменшення цього рівня. Все це вони відстежують, але як правило, – якщо на обліку найбільша кількість "Калібрів", то це означає що за добу буде масований обстріл і ми це вже визначили для себе", – пояснила Гуменюк.

Зазначимо, що за даними Військово-морських Сил, станом на 18 листопада в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 7 ворожих кораблів, з яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 4 ракети.

Нагадаємо, 15 листопада РФ атакувала Україну 96 крилатими ракетами, авіаційними ракетами, ударними дронами Shahed-136 та іншими безпілотниками. Таким чином, це наймасовіший ракетний удар саме по критичній інфраструктурі України з 24 лютого 2022 року.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER