Британські розвідники сказали, чи є загроза затоплення Херсонщини після пошкодження дамби Каховської ГЕС

У Херсонській області російські окупанти, тікаючи з правого берега Дніпра, пошкодили дамбу Каховської ГЕС. Наразі ці ушкодження не несуть загрози затоплення територій.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Так, у британській розвідці зазначили, що Каховська дамба є однією з двох основних пунктів перетину доріг у нижній течії річки Дніпро. ЗСУ ще з серпня завдавали високоточних ударів по переправі, аби відрізати логістику ворога.

Проте 11 листопада окупанти, втікаючи, підірвали міст, щоб перешкодити майбутньому контрнаступу українських військ. У результаті три прольоти автомобільного та залізничного мостів на північному кінці дамби були зруйновані, тому пересуватися нею стало неможливо.

"Проте три водозливні шлюзи під цією ділянкою дамби залишилися в основному неушкодженими. Нинішній рівень загрози навряд чи призведе до серйозних повеней нижче за течією", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку листопада російські загарбники заявили, що українська сторона обстріляла Каховську гідроелектростанцію. За інформацією окупантів по ГЕС завдали удару ракетами HIMARS.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER