Україна та США мають намір збудувати малий ядерний реактор

Україна спільно з США працюють над будівництвом інноваційної енергетичної системи. Стартував проєкт з будівництва малого модульного реактора.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова, передає Центр журналістських розслідувань.

Попри жорстокі російські атаки Україна не лише відновлює енергетичну інфраструктуру, але й започатковує нові інноваційні проєкти. Невеликі реактори розмістять у тих місцях, де неможливо збудувати АЕС.

Проєкт назвали «Чисте паливо в Україні з SMR». За допомогою малого ядерного реактора вироблятимуть чистий водень та аміак.

«Партнерами-учасниками пілотного проєкту є міжнародний консорціум Аргонської національної лабораторії, НАЕК «Енергоатом», РНБО України та Державного науково-технічного центру ядерної та радіаційної безпеки, а також приватних компаній Clark Seed, Doosan Enerbility, FuelCell Energy, IHI Corporation, JGC Corporation, NuScale Power, Samsung C&T та Starfire Energy», – розповіла Оксана Маркарова.

Нагадаємо, Шольц закликав Росію не застосовувати ядерну зброю. В Європі не виключають можливість ядерного конфлікту, спричиненого Росією. Володимир Путін неодноразово погрожував застосувати ядерну зброю в Україні на тлі поразок його армії.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER