Втрата Херсона стане приниженням для Путіна та призведе до падіння морального духу військ РФ – британський генерал

Втрата росіянами Херсона буде великим приниженням для президента РФ Володимира Путіна та призведе до різкого падіння морального духу окупаційної армії.

Про це заявив колишній заступник верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО генерал Річард Ширрефф, передає Sky News.

"Херсон був першим захопленим містом. Він (Путін – ред.) з великою помпезністю оголосив, що там буде "Херсонська губернія" – тому це масштабна поразка", – сказав Ширрефф.

Він зазначив, що вибиттям росіян з Херсону українські захисники убезпечили узбережжя Чорного моря.

Генерал додав, що це також, ймовірно, матиме "драматичний" вплив на моральний стан окупантів.

"Ми бачили падіння російського духу на півночі в районі Харкова під час блискавичних нападів українців у вересні та на початку жовтня. Будь-яка форма відступу, подібна до цієї, різко вдарить по моральному духу росіян", – сказав він.

Ширрефф зазначив, що Путін намагається "втримати якомога більшу частину окупованої України", відкриваючи можливість для переговорів. При цьому він наголосив, що партнери не повинні примушувати президента Володимира Зеленського до переговорів.

Нагадаємо, міністр оборони Росії Сергій Шойгу офіційно заявив про відступ окупаційних військ з Херсону. Окупанти міняють дислокацію на лівий берег Дніпра.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER