Росія втратила половину бойових танків – Пентагон

Росія зазнає колосальних втрат не лише у живій силі, але й у військовій техніці. За час повномасштабного вторгнення держава-окупант втратила більшу частину високоточної зброї.

Про це повідомляє CNN, передає Центр журналістських розслідувань.

В міністерстві оборони США вважають, що Росія вийде з війни значно ослабленою, адже  з 24 лютого армія окупанта зазнала десятки тисяч втрат, що значно перевищують її втрати в Афганістані.

За інформацією Пентагону Росія втратила щонайменше половини бойових танків. А санкції перешкоджають оперативно відновлювати запас озброєння.

«Можливо, вони втратили половину своїх основних бойових танків у всій російській армії. В Україні загрузло понад 80% сухопутних військ. Вони витратили більшу частину своїх високоточних боєприпасів в Україні, а санкції та експортний контроль дуже ускладнюють відновлення їх збройних сил до того стану, якому вони були до війни», – заявив міністр оборони США Колін Каль.

Також міністр додав, що в США є двопартійна підтримка України. Тому, вона обов’язково вистоїть у війні з російським агресором.

Нагадаємо, США обіцяють допомогу Україні у звільненні окупованих територій до початку зими. В Пентагоні запевнили Україну, що допоможуть повернути деякі території до зими.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER