Італія тимчасово заморозила шостий пакет військової допомоги Україні – ЗМІ

Влада Італії припинила процес передачі Україні шостого пакету військової допомоги. Однак, це рішення є тимчасовим.

Про це повідомляє видання Il Messaggero.

Так, джерела з Міністерства оборони Італії в коментарі ЗМІ заявили, що поки указ про виділення допомоги не розглядається. Проте співрозмовники в уряді заявляють, що позиція Італії щодо України не зміниться. Країна продовжуватиме підтримувати українську армію.

"Італія продовжить підтримувати Київ і у військовому плані. Мир досягається за рахунок того, що Україна може захищатися", – сказав співрозмовник.

При цьому причиною затримок у постачанні зброї називають процедуру узгодження пакету з НАТО.

"Тільки й тільки тому, що спочатку необхідно погодити з НАТО і детально вивчити військові запити України. Тільки тоді ми зрозуміємо, що потрібно Києву і яке озброєння ми зможемо поставити", – додали джерела в уряді.

Зазначається, що найближчими днями генсек НАТО Йенс Столтенгберг відвідає Рим. Він проведе зустріч із прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні та міністром оборони Гвідо Крозетто.

Нагадаємо, Італія передала Україні понад 20 артилерійських установок. Україна отримала від Італії нову партію озброєння, що включає броньовані гусеничні машини з 155-міліметровою гарматою.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER