Мінреінтеграції: з початку жовтня до безпечних регіонів евакуювалися майже 18 тисяч українців

Упродовж поточного місяця з небезпечних регіонів тимчасово окупованих територій та деокупованих територій евакуювались майже 18 тисяч українців. 

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Темпи евакуації напередодні зими залишаються високими. Щодня у більш безпечні регіони центральної та західної України виїжджає близько тисячі громадян. Зокрема, триває обов’язкова евакуація з Донецької області. Лише за минулий місяць із Донеччини до більш безпечних регіонів України виїхало понад 5 тисяч осіб, з яких більш як 700 дітей і понад 500 осіб з інвалідністю. Загалом з Донеччини евакуювалося близько 1,1 мільйона мирних громадян, серед яких більше ніж 131 тисяча дітей і понад 24 тисячі осіб з інвалідністю", – йдеться в повідомленні.

Протягом поточного місяця також не припинялася евакуація з тимчасово окупованих територій.

"Хоча наразі, на жаль, вона йде надто важко. Можливість виїхати з ТОТ майже вичерпана. Окупанти фактично припинили пропускати евакуаційний транспорт з Херсонської та Запорізької областей. Вони чинять будь-які перепони: вимагають ліцензії у перевізників, застосовують процедуру зняття відбитків пальців, перевіряють усі документи, телефони, автомобілі тощо", – зазначили в Мінреінтеграції.

У такий спосіб майже за місяць із Херсонської області евакуювалися понад 1,3 тис. осіб, із Запорізької області – майже 1,4 тис. громадян.

"Водночас зростають темпи евакуації зі звільнених територій, де напередодні зими поки що неможливо відновити системи життєзабезпечення", – наголошують у відомстві.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві продовжується добровільна евакуація громадян. Люди, які хочуть евакуюватись, можуть записатись на найближчий рейс.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER