Ризики вторгнення через Білорусь невисокі – ISW

Ризик російського наступу з території Білорусі на північ України залишається низьким, незважаючи на попередження Генштабу ЗСУ.

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни  (ISW).

Такий курс дій залишається малоймовірним у найближчі місяці з огляду на те, що російські сили не в змозі навіть перекрити українські лінії постачання із заходу шляхом наземного наступу, вважають експерти.

Найближча українська залізнична лінія зі сходу на захід проходить за 30 км від кордону з Білоруссю, а Прип'ятські болота на півночі України та Білорусі роблять маневрені бойові дії через міжнародний кордон у Волинській та Рівненській областях винятково складними.

Автодорожня та залізнична мережа України має достатньо вузлів з Польщею, Румунією, Словаччиною та Угорщиною, тому російське вторгнення з Білорусі не може серйозно погіршити українські логістичні лінії, не просунувшись глибше в Україну, як це зробили окупанти під час битви за Київ, коли російські військові найбільше сильні. Нині ці сили значно ослаблені.

Крім того, російські воїнкори також заявляють, що російське військове угруповання в Білорусі надто мало, щоб загрожувати Києву.

Нагадаємо, вчора у Генштабі заявили про збільшення рівня загрози наступу російських військ із Білорусі: відбувається прихована мобілізація, розгортається військова інфраструктура та авіаційні підрозділи тощо.

ISW


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER