Німеччина передала Україні сучасні мостоукладачі та понтони

Німеччина вчергове не на словах, а справою продемонструвала свою підтримку Україні у війні проти держави-терориста Росії. Країна передала Збройним силам України 16 танкових мостоукладачів Biber та 10 понтонно-мостових машин.

Про це повідомила пресслужба уряду Німеччини. 

Танковий мостоукладач – це броньована інженерна машина на базі танкового шасі. Вона призначається для транспортування, а також встановлення та зняття бруківки в бойовій обстановці з метою забезпечення просування танків та інших бойових машин.

Минулого тижня Україна отримала від Німеччини 16 самохідних артилерійських установок (САУ) Zuzanna. Дальність стрільби 155-мм артилерійських знарядь сягає 41 км.

У вересні ФРН передала Україні шість зенітних самохідних установок Gepard, довівши їхню загальну кількість до 30 одиниць. А також 59 тис. снарядів для Gepard, п'ять 227-мм реактивних систем залпового вогню M270 MARS, 12 155-мм самохідних гаубиць PzH 2000 та 10,5 тис. снарядів до них.

Також раніше ЗСУ отримали три тис. протитанкових ракетних комплексів Panzerfaust 3, близько 15 тис. протитанкових мін, 54 бойові машини піхоти М113 та 3,2 тис. переносних зенітних ракетних комплексів.

Загалом наразі військова допомога ФРН в Україні оцінюється в $1,5 млрд.

Нагадаємо, влада Великої Британії має намір виділити щонайменше 2, 63 млрд доларів на військову допомогу Україні в 2023 році.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER