Окупаційна влада Херсонщини просить Росію прихистити біглих українських колаборантів

Так званий «тимчасовий губернатор Херсонської області» Володимир Сальдо звернувся до керівництва Російської Федерації з проханням організувати прийом мешканців Херсонської області «для відпочинку і навчання», пише видання "Мост".

Насправді йдеться про приховану евакуацію з Херсонщини ідейних проросійських колаборантів і людей, обдурених пропагандою.

Сальдо у відеозверненні, оприлюдненому лояльними до окупантів медіа, традиційно звинуватив «київську владу» в «ракетних ударах по містам і селам Херсонської області». Казав, про нібито обстріли мирного населення. При тому, що цілями ударів були військові об’єкти російських окупантів.

«…Керівництвом Херсонської області прийнято рішення організувати можливість виїзду до інших регіонів Російської Федерації для відпочинку та навчання херсонських сімей. Це стосується як мешканців правобережжя, так і решти бажаючих. Ми пропонуємо всім жителям Херсонської області убезпечити себе від наслідків, які можуть бути завдані ракетними ударами, і виїхати на територію інших регіонів Російської Федерації. Звертаюся до керівництва Російської Федерації та хочу попросити у вас допомоги в організації такої роботи», – сказав Володимир Сальдо.

Але, наскільки нам відомо, бажаючих їхати дуже небагато, бо переважна кількість людей, які зараз живуть в окупованій області, чудово розуміє, що «відпочивальники» можуть не повернутися або повернутися дуже нескоро в розграбовані «визволителями» домівки.

До того ж якщо деокупація Херсонщини відбудеться найближчим часом, «відпочивальники» перетворяться на статистів для сюжетів російських пропагандистів про «тисячі евакуйованих з Херсонщини».

Звернення Володимира Сальдо до російського керівництва – свідчення того, яка на Херсонщині «немає паніки», а також того, наскільки колаборанти «впевнені», що «Росія там назавжди».

Нагадаємо, СБУ затримала зрадника, який мав керувати захопленим росіянами селом на Київщині.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER