Війська РФ убили вже понад 420 українських дітей – Офіс генпрокурора

Унаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації в Україні загинули 422 дитини, ще 804 отримали поранення.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"Станом на ранок 10 жовтня 2022 року більше ніж 1226 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 422 дитини загинуло та понад 804 отримали поранення різного ступеню тяжкості", – йдеться в повідомленні.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 405, Харківській – 252, Київській – 116, Миколаївській – 76, Чернігівській – 68, Луганській – 64, Запорізькій – 68, Херсонській – 57, Дніпропетровській – 30.

Збільшилася кількість постраждалих дітей внаслідок обстрілу військами РФ 9 жовтня Запоріжжя – одна дитина загинула та одинадцять дістали поранення.

Також сьогодні вночі внаслідок обстрілу ворогом Миколаївської області отримала поранення 3-річна дівчинка.

В ОГПУ додали, що через бомбардування та обстріли Збройними силами РФ пошкоджено 2608 закладів освіти. З них 313 зруйновано повністю.

Нагадаємо, в Запорізькій області на міні підірвалися двоє дітей. Від отриманих травм вони померли. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER