Навіщо Росія прагне “мирних переговорів” із Україною: відповідь Зеленського

Росія за допомогою переговорів з Україною хоче перемалювати кордони та поділити світ на зони впливу.

Про це під час саміту Європейської політичної спільноти 6 жовтня заявив президент Володимир Зеленський.

"Росія намагається зафіксувати кожну небезпеку і кожен прояв нестабільності, який вже створила. Саме для цього їй потрібно те, що вона називає "переговорами", саме так вона сприймає будь-які домовленості – Росія хоче перемалювати кордони, щоб знову розділити світ на зони впливу, знищивши наш спільний простір співробітництва та розвитку", – наголосив президент.

За його словами, російська формула війни полягає в тому, щоб вбивати, залякувати, фіксувати загрози вільним державам та їхні втрати, руйнувати кордони та корумпувати.

"І кожен з цих елементів спрямований проти Європи. Україна – це лише перше поле бою, куди вийшла ця держава. І саме в Україні потрібно її перемогти, потрібно реалізувати нашу формулу миру", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін після оголошення анексії українських територій запропонував Києву "сісти за стіл переговорів". Однак виключив будь-який діалог щодо Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. 

Після цього президент Зеленський заявив, що Україна готова вести перемовини з Російською Федерацією, але лише за правління нового президента.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER