Військова допомога Україні: Словенія передасть 28 танків

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб домовились про надання Україні 28 танків M-55S, на заміну яких Словенія отримає 40 одиниць німецької військової техніки.

Про це повідомляє пресслужба уряду Словенії.

"У дусі солідарності з українським народом прем’єр-міністр Голоб і канцлер Шольц домовилися про спільні дії, щоб українська сторона отримала 28 словенських танків М-55S", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що натомість Словенія отримає 40 німецьких військово-транспортних машин, у тому числі 35 важких гакових навантажувачів 8×8 і 5 важких водовозів 8×8.

Додамо, що танк М-55S є модернізованою версією радянських танків Т-55. Удосконалення бойових машин, яке включало встановлення на них нової 105-мм гармати, покращення захисту та систем управління, було проведено у 1999 році словенською компанією STO RAVNE спільно з ізраїльською Elbit.

Уряд Німеччини передав Україні ще чотири зенітні самохідні артилерійські установки Gepard. Таким чином, загальна кількість наданих установок дорівнює 24 одиниці.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER