Україна отримала перший транш від Європейського інвестиційного банку

500 мільйонів євро невідкладної допомоги від Європейського інвестиційного банку вже в Україні. Це частина другого пакету екстрених заходів солідарності від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро.

Про це пише Економічна Правда.

"Україна отримала перші виплати з нашого пакету термінових заходів (Ukraine Solidarity Urgent Response) на суму 1,59 млрд євро, підготовленого у тісній співпраці з Єврокомісією. Кошти допоможуть Україні вирішити її найнагальніші потреби", – цитує видання повідомлення ЄІБ.

 

Додають, що перші виплати у розмірі 500 млн євро допоможуть українському уряду покрити першочергові короткострокові фінансові потреби, забезпечити терміновий ремонт пошкоджених доріг, мостів і залізничної інфраструктури. Кошти також слугуватимуть підтримкою для стратегічних державних підприємств "Укравтодор" та "Укрзалізниця".

Нагадаємо, Пентагон виділить Україні допомогу на суму близько 675 мільйонів доларів. Президент США Джо Байден вже схвалив транш.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER