За кілька днів вересня ЗСУ звільнили більше територій, ніж російська армія захопила від квітня

Понад 3 тисячі квадратних кілометрів української землі вдалось звільнити ЗСУ лише за 5 днів вересня. Про це пише Американський Інститут вивчення війни, на який посилається Українська Правда.

У повідомленні йдеться про те, що захисники України прорвали російські позиції на глибину до 70 кілометрів у деяких місцях.

Також українці за ці дні звільнили більше території, аніж російські війська захопили у всіх своїх операціях із квітня.

"Українські сили, швидше за все, захоплять саме місто Ізюм у найближчі 48 годин, якщо вони цього ще не зробили. Звільнення Ізюма стане найзначнішим воєнним здобутком України після перемоги у битві за Київ у березні. Це б запобігло просуванню Росії на північний захід Донецької області вздовж траси E40, яку російські військові намагалися використати для обходу українських позицій на лінії Слов'янськ — Краматорськ із флангу", – кажуть американські аналітики.

Вони вважають, що успішне оточення російських військ, що біжать з Ізюму, призведе до знищення або захоплення значних російських сил і поглибить проблеми з живою силою та моральним духом росіян.

"Російські військові кореспонденти та мілілогери також повідомляли про проблеми при евакуації з Ізюма, вказуючи на те, що українські сили принаймні частково закривають котел у деяких районах".ʼ

 

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай каже, що найближчим часом можна очікувати гарних новин із регіону. Не варто сподіватись, що вся область буде звільнена найближчими днями, але вже зараз загарбники та їхні ставленики тікають із багатьох населених пунктів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER