Робота ЗСУ на Півдні: знищення логістики та командних пунктів ворога

Українські військові продовжують вести позиційні бої, нищити логістику і командні пункти російських окупантів на Херсонському напрямку.

Про це розповіла РБК-Україна  начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Саме в цьому і полягає наша основна робота сьогодні, в тому, щоб обезголовити ворога і позбавити його логістики, потужностей, які він міг би використати проти нас. Переконати його в тому, що перевага однозначно на нашому боці", – пояснила вона.

Під позиційними боями, як сказала Гуменюк, мається на увазі закріплення тих територій, які українські війська мають під своїм контролем. Крім того, це бої з певних позицій.

"Тому ми говоримо про те, що все що наше, де ми розгортаємо позиції, звідти і ведемо бій", – додала вона.

Крім того, за словами Гуменюк, українські військові продовжують руйнувати альтернативні переправи через водні артерії, які намагаються зводити окупанти. Лише за останні два дні було розбито три такі переправи, а також ЗСУ б'ють по баржах, які росіяни використовують для перекидання сил.

"Але ми слідкуємо, щоб вони не прикривалися цивільним населенням, бо вони це використовують на практиці. Тому росіяни посилюють заходи контролю на окупованих територіях: збирають особисті дані людей, зганяють їх на робочі місця для здійснення службової діяльності, бо люди відмовляються працювати на окупаційну владу", – зазначила вона, додавши, що місцеві мешканці намагаються триматися в безпечних місцях.

Нагадаємо, наприкінці серпня з'явилася інформація, що ЗСУ перейшли до контрнаступальних дій на Херсонському напрямку. Але командування закликає населення та військовослужбовців  не оприлюднювати інформацію про хід бойових дій. Втім, сьогодні стало відомо, що українській прапор піднято над Високопіллям на Херсонщині

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER