Судно під прапором Панами з українським зерном сіло на мілину і перекрило рух через Босфор

Судно під панамським флагом Lady Zehma з вантажем кукурудзи з України через технічну несправність заблокувало рух протокою Босфор. 

Про це повідомили в пресслужбі губернатора Стамбула, пише Sky News.

За інформацією джерела, у Lady Zehma відмовило кермо, тому екіпаж судна вирішив навмисно сісти на мілину з міркувань безпеки. Відразу після того, як його представники повідомили про це найближчі аварійні та рятувальні служби, на місце вимушеної зупинки вирушили спеціальні катери та буксири для вантажних кораблів. 

Повідомляється, що 173-метрове судно Lady Zehma, яке плаває під прапором Панами, вийшло з порту «Чорноморський» 30 серпня. Воно має доставити близько трьох тисяч тонн кукурудзи в італійське місто Равенна.   

«Зернова угода», укладена Україною, Росією, Туреччиною та ООН у Стамбулі 22 липня, дозволила торговельним та вантажним суднам безперешкодно виходити з українських портів. За перший місяць дії угоди вдалося відправити з портів Одещини 565 суден з  1,3 млн.тонн збіжжя на борту на адресу 18 країн. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER