На Херсонщині 33 звільнені населені пункти залишаються без світла

У 33 підконтрольних уряду селах Херсонської області відсутнє електропостачання, повідомляє голова Херсонської обласної державної адміністрації Ярослав Янушевич у Telegram

"Одна із головних проблем – відновлення електропостачання. З 51 звільненого населеного пункту, у 33 повністю відсутнє світло і відновити його неможливо через бойові дії.

Оперативно намагаємося вирішувати ситуацію і з водою – знаходимо можливості забезпечити села генераторами та пальним, аби насоси запрацювали", – пише Янушевич.

За словами голови ОВА, наразі важка ситуація із забезпеченям їжею, ліками та засобами особистої гігієни, але щодня, разом із волонтерами, влада намагається доставляти все необхідне і в звільнені населені пункти і в ті, що поки що залишаються в окупації.

Нагадаємо, Каховська ГЕС працює на 30-40% потужності, взимку може повністю зупинитися.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER