У Херсоні підірвали авто одного з керівників окупаційної адміністрації

На тимчасово окупованій частині Херсонщини підірвали ще одного колаборанта — заступника так званого «глави департаменту внутрішньої політики» Ігоря Телегіна. Схоже, що він вижив.

Інформацію про підрив підтвердили самі окупанти в коментарі російському агентству ТАСС.

«Замах скоєно на заступника голови департаменту внутрішньої політики Херсонської області Ігоря Телегіна, спрацював саморобний вибуховий пристрій, чиновник живий», — заявив так званий «заступник глави області» Кирило Стремоусов.

Напередодні низка ЗМІ та Telegram-каналів повідомляла про підрив Ігоря Телегіна у Херсоні у своєму автомобілі. Чиновника вони назвали помічником ставленого росією «очільника» області Володимира Сальдо.

Що відомо про Телегіна?

Як пише херсонське видання «Мост», Ігор Телегін — колаборант, якого росія поставила на посаду «заступника з внутрішньої політики Херсонської військово-цивільної адміністрації». Видання заявляє, що Телегін — фейковий ветеран війни в Афганістані, який просив херсонських «афганців» підтримати російських окупантів.

За даними «Моста», Телегін носив орден «Червоної зірки» та орден «За мужність», які йому ніколи не присвоювали. У своїх соцмережах чиновник довгий час транслював російську пропаганду та робив українофобські заяви.

Видання вказує, що раніше Телегін займався бізнесом, пов'язаним із пасажирськими перевезеннями, а потім почав знімати кіно. Він був багаторічним учасником фестивалів в окупованому Севастополі, а у 2020 році очолював Харківську обласну організацію політичної партії «Блок Володимира Сальдо».

Нагадаємо, адміністрацію так званої "ДНР" обстріляли.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER