У Путіна погрожують зупинити Запорізьку АЕС

У Росії заявили, що можуть розглянути питання про виведення в «холодний резерв» енергоблоків №5 і №6, що призведе до зупинки Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

«Звертаємо вашу увагу, що при продовженні негативного розвитку ситуації, пов'язаної з обстрілами атомної станції Україною, може бути розглянуто питання про виведення до «холодного резерву» 5 та 6 енергоблоків, що призведе до зупинки Запорізької АЕС», – заявив на брифінгу чиновник російського міноборони Ігор Кирилов.

Представник міноборони Ігор Конашенков у свою чергу звинуватив Україну в нібито підготовці провокації на АЕС у період, коли в Україні буде генсек ООН Антоніу Гутерріш.

Конашенков заявив, що Збройні сили України 19 серпня нібито планують завдати артилерійських ударів по території Запорізької АЕС, щоб потім звинуватити в цьому росію.

Провокація, заявили в міноборони, «полягає у витоку радіації, руйнуванні цілісності сховища ядерних відходів та виведенні реактора АЕС у стан позаштатної роботи».

Окупанти також збрехали, що не тримають на території Запорізької АЕС важкі озброєння.

Як відомо, Росія окупувала ЗАЕС ще на перших етапах війни і утримує на її території військову техніку і боєприпаси. Також неодноразово фіксували обстріли здійсненні саме із території ЗАЕС.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER