Україна має достатній обмінний фонд полонених, але росіянам байдуже на долю деяких своїх солдатів – ГУР

Росія має невисокий інтерес до деяких груп військовополонених, які воювали проти України.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноброни України Андрій Юсов.

– Можемо констатувати: щодо певних груп своїх же представників і російських військовополонених РФ має невисокий інтерес. Якщо ми говоримо про мобілізованих і військових із території ОРДЛО та представників «ЛНР»/«ДНР», то справді до них найнижчий інтерес. Це ми бачимо на різних щаблях ставлення: від того, що вони найгірше навчені, вони у прямому сенсі примусово мобілізовані, найгірше одягнені і з найгіршою зброєю, до в тому числі питання обміну, – сказав Андрій Юсов.

Незважаючи на це, переговорний процес щодо питання обміну триває, зазначив представник воєнної розвідки України.

– Росія чомусь вважає, що вона іноді досі може диктувати умови, а це не так. Робота над поверненням українських захисників триває, і чекаємо на новини. Обмінний фонд та інші інструменти для повернення українських захисників в Україні достатні. Окрім того, він постійно поновлюється. Обмінний фонд – це дуже складна, багаторівнева і нелінійна річ. Мова далеко не часто може йти лише про кількість. Конкретику не будемо обговорювати, але повірте, що і координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими, і відповідні робочі групи роблять усе можливе і використовують усі інструменти для того, щоб повернути наших захисників, – зазначив представник ГУР МО України.

Нагадаємо, бійці ССО «Азов» зафільмували успішну контратаку на Херсонщині, яка закінчилася оточенням та взяттям в полон групи росіян.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER