Суд змінив запобіжні заходи двом колаборантам з Миколаєва на більш суворі

Миколаївський апеляційний суд  задовольнив апеляційні скарги обласної прокуратури та обрав більш суворіші запобіжні заходи двом мешканцям Миколаєва — 51-річній жінці, підозрюваній у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану та 47-річному чоловіку, підозрюваному у поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Прокурори не погодилися з попередніми рішеннями суду та оскаржили їх в апеляційній інстанції, наполягаючи на обранні більш суворих запобіжних заходів.

Жінці замість домашнього арешту обрано тримання під вартою без права внесення застави, а чоловіку — замість тримання під вартою із заставою у розмірі 200 тисяч гривень обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільйон 560 тисяч гривень.

Як вже повідомлялося раніше, жінку затримано у травні 2022 року.  Вона, діючи у складі агентурної мережі, переслала на мобільний телефон організатора фотозображення документа із зазначенням персональних даних 71 військовослужбовця однієї з військових частин України.

Чоловіка було затримано у серпні цього року. Він через групи в соціальних  мережах та месенджерах передавав ворогу координати позицій українських військових, розташування військової техніки та маршрути їх руху у регіоні.  

Раніше Центр повідомляв про те, що у Миколаєві ворожого корегувальника відпустили під заставу в 700 тисяч гривень.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER