Росіянину дали 10 років в’язниці за обстріл багатоповерхівки з танку

У понеділок, 8 серпня, у Деснянському суді Чернігова оголосили вирок російському танкісту Михайлу Куликову за військовий злочин в Україні. Окупант отримав 10 років позбавлення волі за те, що у лютому з танка поцілив у багатоповерхівку на околиці Чернігова.

Про це повідомляє "Суспільне" з залу суду.

Відомо, що 26 лютого Куликов виконав наказ і на відстані 20 метрів розгорнув вежу танка і відкрив прицільний вогонь по житловому багатоповерховому будинку в Чернігові. Танкова гармата була заряджена осколково-фугасним снарядом калібру 125 міліметрів.

Пострілом з танку окупант влучив у квартиру на десятому поверсі. Снаряд знищив вітражне вікно у кімнаті, вікно у кухні, балкон, пошкодив перекриття підлоги, стелі балкона та кухні, міжкімнатну перегородку, а також газовий котел та радіатори опалення.

Підозрюваний у залі суду попросив пробачення в українців.

Раніше прокуратура направила до суду першу справу про зґвалтування під час війни – судитимуть окупанта, який знущався з українців у Київській області.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER