Китай завершив військові навчання навколо Тайваню

Китай завершив свої чотириденні навчання біля Тайваню, які почав у відповідь на рідкісний візит на острів американського високопоставленого чиновника Ненсі Пелосі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на західні ЗМІ.

Китайські і тайванські військові кораблі слідували один за одним в неділю за кілька годин до запланованого закінчення військових навчань. У Народно-визвольній армії Китаю заявили, що їх навчання були зосереджені на відпрацюванні далеких повітряних і наземних ударів Китаю.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що в неділю виявило 66 літаків китайських ВПС і кораблів, які проводили навчання в Тайванській протоці і навколо нього.

Зазначається, що китайські військові тепер будуть проводити «регулярні» навчання на тайванській стороні лінії і що «історичне завдання» «возз'єднання» Китаю може бути реалізоване.

Нагадаємо, шість визначених зон китайських військових навчань оточують острів, місцями перекриваючи територіальні води Тайваню. Деякі також знаходяться дуже близько до ключових портів, і влада острова звинуватила китайську армію у фактичній блокаді.

Раніше спікерка Конгресу США Ненсі Пелосі прилітала до Тайваню. Вона стала найвищим американським політиком, який відвідав острів за останні 25 років. Китай у зв’язку з її приїздом викликав посла США та оголосив військові навчання навколо Тайваню.

Президент Джо Байден заявив, що США готові до прямого військового втручання у випадку агресії Китаю проти Тайваня.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER