Росія почала активно заміновувати лінію фронту — британська розвідка

Росія, ймовірно, розгортає протипіхотні міни для захисту та стримування свободи пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі. Ці міни потенційно можуть завдати значних втрат як серед військових, так і серед місцевого цивільного населення.

Про це повідомили у розвідці Міністерства оборони Великої Британії.

Зокрема поблизу Донецьку та Краматорську Росія, за даними розвідників, спробувала застосувати розосереджені протипіхотні міни ПФМ-1 та ПФМ-1С.

«Серія PFM-1, яку зазвичай називають «міни-метелики», є глибоко суперечливою зброєю невибіркового типу. PFM-1 були використані з руйнівним ефектом під час радянсько-афганської війни, де вони покалічили велику кількість дітей, які сприйняли їх за іграшки», – зазначили в британському відомстві.

Аналітики зазначають, що запаси радянських часів, які використовує Росія, з часом стали ненадійними і тепер є дуже непередбачуваними, що створює загрозу як для місцевого населення, так і для гуманітарних операцій із розмінування в майбутньому.

Нагадаємо, російські окупанти влучили ракетами по майданчику ЗАЕС безпосередньо поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER