З Донецької області евакуювали вже майже 2 тисячі людей

За перші 5 днів обов'язкової евакуації людей з Донецької області вдалося вивезти майже 2 тисячі людей, зокрема 385 дітей та 102 маломобільних людей.

Про це розповіла очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

— Нам дуже важливо, щоб люди швидко евакуювалися, бо обстріли не вщухають і зима вже ось-ось прийде, — сказала міністерка.

Вона розповіла, що люди можуть звертатися з питань евакуації за номерами Донецької ОВА або на гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48.

Ірина Верещук запевнила, що людям допоможуть зареєструватися для евакуації, виїхати до місця збору, транспортуватися до місця проживання тощо. Наразі людям пропонують переїхати Кіровоградської, Полтавської, Хмельницької, Житомирської областей та їхніх обласних центрів.

Для маломобільних людей є спецпотяги, міністерство обіцяє допомогти перевозити та влаштувати їх. Окрім того, одразу по приїзду людям виплачують готівкою одноразову допомогу: на дорослу людину — 2 тисячі гривень, на дитину чи людину з інвалідністю — 3 тисячі гривень. Далі, людям зі статусом ВПО виплачують таку допомогу щомісяця. Також переселенцям допомагають міжнародні організації.

Нагадаємо, Польща оголосила збір коштів на три евакуаційних гелікоптери для України.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER