Окупанти, ймовірно, заклали вибухівку на Запорізькій АЕС, відключений один із енергоблоків – ЗМІ

Останні дні російські солдати щось активно завозять на ЗАЕС. За деякими джерелами, це міни, які окупанти закладають на атомній станції. Внаслідок обстрілів 4-й енергоблок відключений від енергосистеми та переведений до резерву.

Про це повідомляє видання The Insider.

Інформатор зі АЕС розповів журналістам, що 2 серпня на територію ядерного об'єкту заїхала колона військових вантажівок. По одній вони заїжджали до машиного залу першого енергоблоку станції, після чого його замінували.

Інший співробітник ЗАЕС заявив, що на території станції знаходиться більше 500 росіян з військовою технікою, боєприпаси до якої вони зберігають біля енергоблоків, а частину БК окупанти поклали всередину енерглоблоку.

"Чи був енергоблок замінований, чи його просто використовують для зберігання вибухівки, другому джерелу невідомо", — додали у виданні.

При цьому внаслідок обстрілів 4-й енергоблок АЕС відключений від енергосистеми. 

"Внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву", – повідомив голова Запорізької ОВА Олександра Старух.

Нагадаємо, війська РФ вдарили по високовольтній лінії біля Запорізької атомної електростанції. Напередодні в МАГАТЕ заявили, що ЗАЕС вийшла з-під контролю.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER