Залякування чеченцями і стягування техніки: в Генштабі розповіли про дії окупантів на Херсонщині

На тимчасово окупованій території Херсонської області російських солдат лякають загороджувальними загонами чеченців, аби не допустити їхнього відступу.

Про повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

— Серед особового складу угруповання військ РФ в місті Херсон поширюється інформація про розміщення на лівому березі річки Дніпро підрозділів нацгвардії чеченської республіки, які нібито отримали наказ на виконання функцій загороджувальних загонів і недопущення відступу окупаційних військ з правобережної Херсонщини, — сказав Олексій Громов.

За його словами, до північно-східних районів Херсонської області противник стягнув велику кількість озброєння та військової техніки.

— Не виключено, що противник може або буде намагатися здійснити наступальні дії в глибину нашої території з метою перехоплення ініціативи та створення загрози нашим успіхам. Щоб змусити ЗСУ припинити розширення плацдармів та перейти до оборони, — пояснив Громов.

Нагадаємо, після ударів ЗСУ по мостах біля Херсона російські війська почали використовувати поромну переправу для переміщення техніки.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER