В Одесі затримали російського агента, який збирав інформацію для ворожих спецслужб

В Одесі СБУ затримала місцевого жителя, який після 24 лютого 2022 року був завербований представниками ФСБ РФ та допомагав їм у проведенні підривної діяльності проти України. Від своїх «кураторів» чоловік отримав позивний «професор».

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

На виконання завдань ворожих спецслужб зловмисник збирав дані щодо місць розташування блокпостів, командних пунктів, правоохоронних органів, спецслужб, промислових об’єктів військового призначення, що дислокуються на території регіону, а також інформацію про кількість та місця ураження ворожими ракетними ударами. Зібрані дані він передавав представникам російських спецслужб за допомогою одного із месенджерів.

Крім того, чоловік займався вербуванням мешканців Одещини для подальшої співпраці зі спецслужбами РФ.

Правоохоронці затримали інформатора під час виконання чергового завдання ворога. В ході обшуку у нього вилучено мобільний телефон.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Чоловіка підозрюють у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Нагадаємо, СБУ затримала помічника чинного народного депутата, який хотів стати гауляйтером РФ у випадку окупації Черкаської області.


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER