В Україну прибули перші дрони-розвідники Fly Eye в рамках проекту «Армія дронів»

В Україну в рамках проекту "Армія дронів" надійшли перший комплекс управління та чотири безпілотники Fly Eye, які вже сьогодні будуть відправлені на передову.

Про це повідомляє Держспецзв’язку у Telegram. 

Fly Eye – це високотехнологічні безпілотники, які допомагають відстежувати дії ворога та змінювати воєнні стратегії. Про їхнє отримання також повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

"Ці "пташки" вже сьогодні відправляться на передову", – зазначив він. 

Усього на "Армію дронів" зібрали більше 751 млн гривень через платформу United24. На перші 260 млн із цієї суми уклали контракти на закупівлю двох станцій управління та 20 безпілотників Fly Eye, 78 мультикоптерів Matrice, а також двох наземних систем для 20 ударних дронів-камікадзе Warmate. 

Раніше 12-річна дівчинка із Миколаєва Поліна відправила власний дрон українським військовим, приєднавшись до проекту від Мінцифри, Генштабу ЗСУ та UNITED24 "Армія дронів".


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER