В селищі на Херсонщині окупанти виселили людей, щоб ті не бачили переміщення техніки

У Брилівці Херсонської області російські військові виселили мешканців зі своїх будинків біля залізничної станції, щоб місцеві не повідомляли ЗСУ про рух техніки окупантів.

Про це повідомляє СтратКом ЗСУ.

"Наразі окупанти під час антипартизанських рейдів більше не використовують військову форму та пересуваються на автомобілях з українськими номерами. Зафіксовано також випадки використання розвідувальних БПЛА", – йдеться в повідомленні.

Також, у Брилівці окупанти виселили із власних будинків мешканців, які живуть у радіусі 400 метрів від залізничної станції.

"Станцію оточили, щоб місцеві не здавали рух окупаційної техніки ЗСУ. Водночас збільшується кількість перевірок смартфонів, документів, персональних комп'ютерів та обшуків будинків серед жителів півдня", – додають у "СтратКомі".

Також військові РФ масово шукають у місцевих стрілецьку зброю, яку потім вилучають навіть попри дозволи, адже розуміють, проти кого ця зброя буде направлена під час контрнаступу ЗСУ.

Нагадаємо, окупанти можуть піти на прорив на південному напрямку.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER