Косово відклало заміну сербських документів до 1 вересня

Косово відкладає на місяць перехід на національні документи та номерні знаки. 

Про це повідомив прем'єр-міністр Косово Альбін Курті.

«У співпраці з нашими міжнародними союзниками ми зобов'язуємося відкласти виконання рішень щодо автомобільних номерних знаків та документів на в'їзд-виїзд у пунктах перетину кордону з Сербією на 30 днів за умови, що всі барикади будуть розібрані та буде відновлено повну свободу пересування», – сказав він.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель привітав рішення уряду частково визнаного Косово відкласти свій план щодо заміни сербських документів та номерних знаків.

«Вітаємо рішення Косова перенести заходи на 1 вересня. Чекайте на те, що всі перешкоди будуть негайно ліквідовані», – заявив він.

Боррель додав, що невирішені питання слід вирішувати у рамках діалогу за сприяння ЄС та зосередитись на нормалізації відносин між Косово та Сербією, що необхідно для інтеграції до ЄС.

Нагадаємо, 31 липня на кордоні між Сербією та Косово сталося збройне зіткнення. Влада Косово раніше оголосила, що з наступного тижня громадяни Сербії, які в'їжджатимуть на територію республіки, отримуватимуть тимчасовий документ про перетин кордону, а сербські документи вважатимуться недійсними. У Приштині заявили, що це рішення є відповіддю на дії Белграда, який не визнає посвідчення, видані Косово. У Сербії відреагували погрозами.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER