В Туреччині вважають, що перше судно з українським зерном може вирушити 1 серпня

Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калін вважає "високою" ймовірність того, що перше судно із зерном вирушить із України в межах "зернової угоди" вже 1 серпня.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Star, таку заяву Калін зробив в інтерв’ю турецькому каналу Kanal7.

"Ми на постійному зв’язку з українською стороною. Ми також бачимося з росіянами. Кораблі готові до виходу з Одеського порту. Є подробиці, наприклад, того, як будуть виходити і з яких координат, коли увійдуть у міжнародні територіальні води, хто буде завантажувати їх, коли вони увійдуть у турецькі територіальні води. Ймовірність відправлення першого корабля завтра вранці здається високою", – сказав він.

Представник Ердогана додав, що Україна справедливо говорить про неможливість виконання угоди в разі продовження війни "на різних фронтах".

"Щоб забезпечити безпеку ("зернової угоди"), нам потрібно тримати інші фронти в безпеці. Нам відтепер потрібно дотримуватися цього курсу… Якщо міжнародна спільнота не покладе край війні, ми говоритимемо про війну знову через два-три місяці", – вважає Калін.

Нагадаємо, у Лівані затримали крадене росіянами українське зерно.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER