В Іспанії зафіксували першу в Європі смерть зараженого мавпячою віспою

Міністерство охорони здоров'я Іспанії повідомило про першу смерть зараженого мавпячою віспою. Це перший летальний випадок у Європі та другий — за межами Африки.

Про це пише El Pais.

У Валенсії зафіксували смерть чоловіка середнього віку, який помер через енцефаліт (запалення головного мозку), пов'язаний із інфекцією. Загалом в Іспанії зафіксували 4 298 випадків мавпячої віспи. З-поміж 3 750 інфікованих, щодо яких є інформація, госпіталізували 120 людей (3,2%).

За даними Центру координації медичного оповіщення та надзвичайних ситуацій Іспанії, станом на 29 липня мавпячу віспу зафіксували у 4 081 чоловіка та 64 жінок. Вік пацієнтів коливається від 10 місяців до 88 років, середній вік — 37 років.

29 липня летальний випадок зараження також вперше зафіксували у Бразилії — там помер 41-річний чоловік, що мав серйозні проблеми з імунітетом і проходив курс лікування від раку.

До цього Всесвітня організація охорони здоров'я підтверджувала 5 летальних випадків мавпячої віспи: три смерті в Нігерії та дві — у Центральноафриканській Республіці.

Раніше Бельгія першою запровадила обов’язковий карантин для хворих мавпячою віспою. 


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER