Росіяни втомилися, Україна може переламати хід війни завдяки західному озброєнню — The Washington Post

Армія РФ втомилася і близька до того, щоб вичерпати свій наступальний потенціал в Україні. Натомість ЗСУ вдало використовують HIMARS та інше західне озброєння і можуть переламати хід війни на власну користь.

Такої думки дотримуються експерти The Washington Post.

На думку журналістів, відступ українських військ біля Лисичанська 2 липня можна вважати єдиним більш-менш гідним уваги успіхом росіян за останні місяці. Армія Путіна виснажилася і не має ресурсів для подальшого ведення успішних наступальних дій на Донбасі та інших напрямках.

«Просування Росії майже зупинилося, оскільки нещодавно доставлена ​​західна зброя допомагає українцям відновити перевагу, яку вони втратили в останні місяці. Вона відкриває перед ними можливість переламати хід війни на свою користь. Російські війська не досягли значних територіальних успіхів з моменту відступу України 2 липня з Лисичанська», – говориться у матеріалі.

Аналітик Інституту вивчення війни Джордж Баррос наголошує на тому, що відсутність успіхів російської армії в Україні навряд чи пов’язана з оголошеною раніше «оперативною паузою». Він зазначає, що навіть після її формального завершення (16 липня), дії окупантів не стали набагато успішнішими. Баррос вважає, що вже найближчим часом Кремлю доведеться визнати свою нездатність повністю захопити Донбас. 

Експерт наголошує, що HIMARS та інші види озброєнь, які в майбутньому нададуть Україні союзники, допоможуть суттєво пошкодити логістичні шляхи росіян, а також знищити тилове забезпечення їхньої армії. Проте, остаточний перелом у війні буде залежати не лише від цього.

«Багато залежатиме від здатності України виставити достатньо живої сили, звичайної артилерії та боєприпасів, щоб відкинути російські війська. Не слід забувати, що Росія, як і раніше, зберігає загальну чисельну перевагу», – сказав Баррос.

Нагадаємо, Росія втратила на війні з Україною більше артилерії, ніж є на озброєнні у деяких країн Заходу

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER