РФ атакувала військову частину на Київщині шістьма “Калібрами” і позиції ЗСУ на Чернігівщині

Рано вранці 28 липня росіяни завдали ракетного удару по Київській області шістьма крилатими ракетами "Калібр". Є влучання у військову частину в Лютежі – одна будівля зруйнована повністю, ще дві пошкоджено.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

"Сьогодні близько 5:00 противник завдав ракетного удару шістьма крилатими ракетами "Калібр" по військовій частині в населеному пункті Лютежі Київської області. Наразі є інформація, що одна будівля зруйнована і дві будівлі пошкоджено. Крім того, одну крилату ракету було збито в повітрі над Бучанським кар'єром. Противник завдав ракетного удару з акваторії Чорного моря, з району мису Фіолент", – сказав Громов під час останнього брифінгу. 

Що стосується Чернігівської області, то під удар потрапив населений пункт Гончарівське. На жаль, є втрати в особовому складі ЗСУ.

"З 5:25 до 6:30 по населеному пункту Гончарівському Чернігівської області також було завдано обстрілу реактивними системами залпового вогню – близько 20 снарядів по позиціях наших військ. Наразі встановлено, що пуски були здійснені з району населеного пункту Зябрівка Республіки Білорусь. Є втрати у нашому особовому складі, втрати уточнюються", – зазначив Громов.

Нагадаємо, у День державності окупанти випустили по Україні 2 десятки ракет.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER