Удар ЗСУ по Антонівському мосту спровокував у Херсоні подорожчання продуктів та ажіотажний попит на них

Зростання цін і значне збільшення попиту на продукти, особливо – тривалого зберігання, спровокував у Херсоні удар ЗСУ, який зробив Антонівський міст непридатним для експлуатації.

Зокрема, цукор подорожчав із 45-48 до 55-60 гривень за кілограм, гречана крупа – з 60 до 70-75 грн за кілограм. Подорожчали й багато інших продуктів.

Однак ціна не бентежить тих херсонців, які мають можливість робити запаси. У місті ходять чутки про швидке і значне подорожчання багатьох продуктів і можливий їх дефіцит. Адже більшість поставок до окупованого міста здійснювалися через Антонівський міст. Наразі чи не єдиною можливістю для сухопутної переправи через Дніпро на Херсонщині залишається дамба біля Каховської ГЕС. Але проїзд цією дамбою можливий лише за наявності спеціальної перепустки від окупаційної «комендатури».

Тому херсонці всерйоз побоюються виникнення проблем із поставками до міста продуктів харчування та товарів першої необхідності. Значна частина постачань до обласного центру здійснюється з окупованого Криму. Збільшення транспортних витрат може призвести до ще більшого збільшення і так високих цін.

Також херсонці розповідають про великі черги на автозаправках: люди бояться дефіциту бензину, який також доставлявся до Херсона переважно Антонівським мостом.

Окупаційна влада стверджує, що критичні пошкодження мосту й неможливість його експлуатувати не вплинуть на постачання в Херсон продуктів і товарів, але люди не вірять колаборантам й роблять запаси.

Нагадаємо, в ОК «Південь» прокоментували удари по Антонівському мосту.

Цей матеріал підготувлено ГО «Миколаївський центр журналістських розслідувань» в рамках програми Інституту висвітлення війни та миру «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу та МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER