Генерал Марченко повертається до Миколаєва для роботи з партизанами та військовою адміністрацією

Генерал-майор Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва на початку повномасштабної війни РФ проти України, повертається до міста.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім під час онлайн-брифінгу.

"Генерал Марченко  повертається для посилення взаємодії військової адміністрації та ЗСУ. Зокрема, він відправлений сюди для посилення роботи з партизанами у Херсонській області. Ширше розкривати не буду, але в нього є завдання, які він буде виконувати на території Миколаївської та Херсонської областей", – розповів Віталій Кім під час свого брифінгу.

Дмитро Марченко командував обороною Миколаєва до початку квітня, після чого його перевели для виконання інших важливих завдань.

Раніше бойовий генерал заявив, що прорив російських окупантів на Миколаїв неможливий, а визволення Херсонщини – неминуче.

Однак, на думку Марченка, для успішного контрнаступу на Херсонщині і звільнення Херсона ЗСУ треба сили та техніка у співвідношенні з ворожими "один до трьох".

Цей матеріал підготувлено ГО «Миколаївський центр журналістських розслідувань» в рамках програми Інституту висвітлення війни та миру «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу та МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER