У фільтраційних центрах Маріуполя утримують понад 10 тисяч людей – мер

У тимчасово окупованому Маріуполі і на околицях міста діють чотири фільтраційні центри, де росіяни утримують вже понад 10 тисяч людей.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

"Фільтраційні центри є і в місті Маріуполь, і поза межами міста, їх чотири працювало весь цей час. І вони, на жаль, полонили понад 10 тисяч місцевого населення", – сказав мер.

За словами Бойченка, у полоні тримають багатьох держслужбовців та муніципальних працівників. У фільтраційних центрах відсутні лікарі, через що маріупольці не отримують медичну допомогу. 

Він додав, що в одному з центрів наразі утримують майже 2 тисячі чоловіків. На його думку, це пов’язано з майбутньою мобілізацією.

"Ми розуміємо, для чого вони це роблять. Вони оголосили, що десь у вересні будуть роздавати оці папірці, які мають назву паспортів РФ. І це відразу квиток на фронт", – сказав Бойченко.

Нагадаємо, у тимчасово окупованих районах Херсонської області росіяни посилюють поліцейсько-адміністративний режим.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER