Росії важко підтримувати наступ, окупанти розриваються між Донбасом та Херсоном – розвідка

Росія стикається із серйозним браком особового складу у війні проти України і розривається між Донбасом та Херсоном, що уповільнює її просування. 

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

Зазначається, що Росія продовжує залучати до свого наступу на Донбасі номінально шість окремих армій. У повному складі, перед вторгненням, ці формування були створені чисельністю близько 150 000 осіб.

"Останніми тижнями Росія часто оперувала угрупованнями розміром з роту – приблизно по 100 осіб, проводячи наступальні операції в одному секторі одночасно. Окрім серйозної нестачі особового складу, російські планувальники стикаються з дилемою між розгортанням резервів на Донбасі чи захистом від українських контратак у південно-західному напрямку Херсона", – йдеться у повідомленні.

Оголошена найближча політична мета Росії – захоплення всієї Донецької області.

"Незважаючи на те, що Росія все ще може досягти подальших територіальних здобутків, її оперативний темп і швидкість просування, ймовірно, будуть дуже повільними без значної оперативної паузи для реорганізації та переоснащення", – додали у відомстві.

Раніше Центр повідомляв, Росія завершує «оперативну паузу». Активізація бойових дій на сході України може свідчити про завершення оперативної паузи, яку Росія оголосила після захоплення Лисичанська Луганської області.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER