В Херсоні окупанти викрали дитячого тренера, у якого знайшли “терористичний” комікс

В херсонських пабліках, підконтрольним окупантам, з'явилося повідомлення про викрадення в Херсоні дитячого тренера, у якого начебто знайшли зброю, боєприпаси й «літературу для навчання підлітків мінно-вибухової справи, прийомів проведення диверсій та терактів», пише видання "Мост".

«Підривною літературою» виявилися комікси про оборонців Донецького аеропорту, яких в народі назвали «кіборги». За збоченою логікою окупантів, комікси, які є суто художніми графічно-літературними творами, можна використовувати для навчання «мінно-вибуховій справі, прийомам проведення диверсій та терактів».

Скріни з Телеграм-каналів

Щодо зброї, то вона майже уся, судячи з фото, розміщених окупантами, – радянського зразка, тобто російські військові могли без проблем зібрати таку «колекцію», щоб потім «знайти» її під час обшуку.

В повідомленні також йдеться про те, що «раніше тренер займався громадською діяльністю, спрямованою на поширення серед підлітків ідей радикалізму та тероризму щодо російськомовних співгромадян, громадян Росії та ЗС Російської Федерації». На нормальну мову цю пропагандистську маячню можна перекласти так: напевне людина займалася патріотичним вихованням дітей й навряд чи пропагувала ненависть до «російськомовних співгромадян».

Позамежний цинізм в діях окупантів в тому, що вони вважають злочином українське патріотичне виховання та шанобливе ставлення до власних героїв при тому, що в росії і на окупованих нею територіях проводиться політика шаленої мілітаризації освіти з «юнарміями», «зарніцамі» та іншою мілітарно-пропагандистською обробкою. При цьому під час «патріотичних» заходів російським школярам й школярам на окупованих територіях відкритим текстом кажуть, що «Україна та Захід – найбільші вороги росії».

Дані про тренера поки що невідомі, але можна з великою долею впевненості казати, що людина не скоювала ніяких злочинів.

Нагадаємо, окупанти намагалися переконати херсонців, що шанований староста села – терорист.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER