В передове угрупування російських військ набирають ув’язнених та осіб з чорних списків — британська розвідка

Приватна військова компанія “Вагнер”, яку збройні сили росії використовували для підсилення російських позицій на Донбасі, та яка відіграла одну з ключових ролей у останніх боях, включаючи захоплення Попасної та Лисичанська, почала набирати в свої лави засуджених та людей із чорних списків.

Про це повідомляють у британській розвідці.

“Росія використовувала приватну військову компанію «Вагнер» для посилення сил на передовій, а також для зменшення нестачі особового складу та втрат. Однак зараз «Вагнер» знижує стандарти набору, бере на роботу засуджених і осіб, які раніше були в «чорних списках». Для новобранців доступне дуже обмежене навчання”, – зазначають аналаналітики британської розвідки.

Це, за їхніми словами, швидше за все, вплине на майбутню оперативну ефективність групи та зменшить її цінність як опори для регулярних російських сил.

Також в Міноборони Британії нагадали, що глава «Вагнера» Євгеній Пригожин нещодавно отримав звання героя російської федерації за виступ «Вагнера» в Луганську.

“Це в той час, коли відбувається заміна низки високопоставлених російських військових командирів, ймовірно, загострить невдоволення між військовими та Вагнером. Це також, ймовірно, негативно вплине на моральний стан російських військових”, – зазначають у британській розвідці. 

Раніше в Інституті вивчення війни заявили, що, не маючи нових територіальних здобутків, російська армія затягує війну в Україні для можливості відновлення і поповнення сил.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року. Освіта: Чорноморський національний університет імені Петра Могили

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER