Фроленко покидає посаду першого заступника голови Миколаївської облради: скаржиться на утиски

Володимир Фроленко, обраний до Миколаївської обласної ради від забороненої торік партії ОПЗЖ, подав заяву про відставку з посади першого заступника голови ради.

Відповідну заяву ввечері 1 березня він розмістив на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За словами Фроленка, відставка – вимушений крок, з метою «зупинити безпідставний тиск» на нього та його колег. 

Сьогодні я без сорому можу дивитися в очі кожному, хто віддав за мене свій голос. Але наступив той час, коли я вимушений піти. Щоб більше не було безпідставного тиску на мене та моїх колег", – написав він.

Зазначимо, що попри скарги на тиск, Володимир Фроленко регулярно отримував дозволи від Миколаївської обласної військової адміністрації на виїзд за кордон, про що свідчать копії розпоряджень голови ОВА, отримані Центром журналістських розслідувань. Зокрема, в грудні 2022 року Володимир Фроленко разом із сином Кирилом отримали дозволи на виїзд за межі України у якості волонтерів. Ще один дозвіл депутат від ОПЗЖ отримав у січні цього року, згідно якого він міг перебувати за кордоном протягом двох тижнів.

Також, всупереч заявам про «безпідставний тиск», на посаді першого заступника голови облради протягом 2022 року Володимир Фроленко отримував виплати з бюджету. Окрім зарплатні, чиновнику тричі нараховували надбавку «за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи». Всього сума цих виплат склала 31 тис. грн. Загалом щомісяця чиновник отримував від 11 до понад 40 тис. грн. 

Нагадаємо, восени 2021 року НАБУ відкрило провадження щодо захоплення понад 100 гектарів сільськогосподарських угідь, в якому фігурує Володимир Фроленко. Провадження було відкрито після публікації розслідування Центру про безкоштовну приватизацію сотень сільськогосподарських угідь в інтересах посадовців Держгеокадастру, Володимира Фроленка та інших осіб.

фроленко


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER