Окуповану частину Херсонщини відвідав одіозний російський комуніст-корупціонер

Окуповану Росією частину Херсонської області відвідав сенатор Російської Федерації Айрат Габатдінов, який представляє КПРФ і є керівником Херсонської обласної організації цієї партії.

Перебуваючи на окупованій території, Габатдінов зустрічався з військовими загарбницької російської армії, вручав подарунки і нагороди. Також відвідував соціальні установи, зустрічався з мешканцями області.

Айрат Габатдінов – сенатор від Ульяновської області РФ – є одним з найближчих соратників головного російського комуніста Геннадія Зюганова і одним з найодіозніших представників цієї партії, яка вже давно стала прокремлівською.

Депутат відомий своїми завзятими антиукраїнськими поглядами. Він неодноразово виступав з заявами про Україну, які не мають ніякого відношення до дійсності. Ось – цитата з одного його нещодавнього інтерв’ю:

«Сьогодні на території України йде полювання на представників компартії. Багато хто працює підпільно, приховує місце перебування, місце збору. Уся ця бандерівська «влада» дуже боїться комуністичних ідей. Я розмовляв із місцевими жителями: вони розуміють, що все, що створено на цих теренах, створено Радянським Союзом».

А в російських медіа можна знайти інформацію про те, що прихильність комуністичним ідеям не заважає Айрату Габатдінову володіти великим бізнесом, який формально належить його матері. Підприємства Габатдінова, як пишуть російські медіа, отримують державні замовлення. А керують майже усіма підприємствами цієї бізнес-імперії родичі сенатора. Тобто, Айрат Габатдінов – типовий представник кланового капіталізму, який заробляє завдяки своєму статусу парламентаря.

На посаду очільника «обласної організації КПРФ» на окупованій частині Херсонської області Габатдінова рекомендував особисто Генадій Зюганов.

Нагадаємо, у «тимчасового губернатора» окупованої частини Херсонщини Володимира Сальдо знову виникли проблеми зі здоров’ям.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER