В Україні незабаром можуть повернутися відключення світла

В Україні найближчим часом знову можуть запровадити віялові відключення світла. Енергетики розпочнуть готувати інфраструктуру до нового опалювального сезону.

Про це повідомив директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передає Центр журналістських розслідувань.

На майбутні відключення не впливатимуть ракетні обстріли енергетичної інфраструктури. Українці третій тиждень поспіль живуть без відключень електроенергії. Адже підвищилася температура повітря, зросла сонячна генерація та потужність атомних електростанцій.

Наразі Україна має максимальний обсяг генерації, який вона може собі дозволити. Однак, під час підготовки до наступного опалювального сезону фахівці змушені будуть відключити окремі блоки електростанцій. Також після завершення паводків зменшиться генерація ГЕС.

«Все це може призводити до обмежень, які у нас були, починаючи з жовтня минулого року», – зазначив Дмитро Сахарук.

Варто додати, що Україна готова імпортувати електроенергію у випадку появи дефіциту потужності. Дефіцит електроенергії можливий при похолоданні та зростанні споживання.

Раніше повідомлялось, що в Україні протягом останніх двох тижнів відсутні відключення світла. Ситуацію в енергетиці вдалося налагодити. В міністерстві назвали умову, при якій більше не відключатимуть електроенергію.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER